28 Φεβ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο:
(0 ψήφοι)

Ρυθμίσεις για τις τιμές ζώνης των αυθαιρέτων

Ρυθμίσεις για τις Τιμές Ζώνης (ΤΖ) των αυθαιρέτων με τον Νόμο 4042/2012.

Άρθρο 50: Θέματα σχετικά με τη ρύθμιση αυθαιρέτων.

§2.α. Στο τέλος της Παραγράφου §7β του Άρθρου 24 (Νόμος 4014/2011), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 7γ ως εξής:

«Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης (ΤΖ) στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό, στον οποίο βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα.»

§2.β. Στο τέλος της Περίπτωσης §7β του Νόμου 4014/2011, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο το οποίο έχει ως εξής:

«Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των Προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο Δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία τοπική ή δημοτική κοινότητα η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της. Για τη συνδρομή της παραπάνω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Δήμου.»

§2.γ. Στο τέλος της παραγράφου 7α του άρθρου 24 του ν.4014/2011 προστίθενται οι λέξεις «σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της. Για τη συνδρομή της παραπάνω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Δήμου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 17:35

Light Dark

Σοφία K. Γούσια ©